Všechno je jinak s M. Zelenkou (studio Plzeň)

Tato podkategorie slouží výhradně k pokládání věcných dotazů - pro názory použijte sekci Názorové diskuse.
Pravidla fóra
Než cokoli napíšete, prosíme, prostudujte si zdejší stručnou (N)etiketu (přímý odkaz ZDE), na jejíž neznalost nebude brán při případném řešení problému zřetel. Děkujeme. Tým interForum.cz
Zamčeno
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

„Nekoncentrujme své vědomí na získávání informací o tom, jaká nás čeká budoucnost, abychom podle toho tvořili přítomnost, ale koncentrujme své vědomí na tvoření přítomnosti podle toho, jakou budoucnost chceme.” Toto je základním mottem Miroslava Zelenky prezentujícího se na webu miroslav-zelenka.cz a rádiu Svobodný Vysílač CS v pravidelných pořadech, jenž se konají každé úterý od 19 hodin.

Telefonovat a psát do studia SVCS své věcné dotazy, poznámky či připomínky můžete dnes mezi 19 a 22 hodinou. A protože mnohdy nezbývá na zodpovězení otázek posluchačů dost času, můžete kromě kontroverzního Facebooku využít i tohoto nezávislého diskusního fóra. Těšíme se na příspěvky.
Michal Mauser
Vykázaný uživatel
Vykázaný uživatel

Příspěvek od Michal Mauser »

Dobrý den, posloucháme rádio a musíme nesouhlasit s tvrzením, že i v hnutí Zeitgeist jsou zlotřilci. My nejsme (narozdíl od jiných organizací) podřízení finančnímu toku a máme široce definovaná pravidla založená na přírodních zákonech a udržitelnosti života, pomocí jejichž znalosti je kdokoli schopen případného zlotřilce odhalit. Navíc nemáme ani hierarchickou strukturu, takže nikdo nikomu nemůže přikázat, aby na něčem pracoval a někoho poslouchal, pokud s tím nesouhlasí. Na reakci posluchače, že my máme jasno, bych jen doplnil, že opravdu řešení téměř všech současných problémů máme.
odkaz na knihu

Co se týče tvrzení posluchače Pavla, který nás ve vysílání obviňuje a odkazuje se na fórum, tak můžeme opravdu doporučit si fórum přečíst a udělat si vlastní názor. Najdete tam i záznam z posledního pořadu, kde diskutujeme s pánem přímo ve vysílání. Téma se nachází v sekci Rádia SVCS, Témat jednotlivých pořadů, Hnutí Zeitgeist.
Qestament
Řadový diskutér
Řadový diskutér
Uživatelský avatar

Příspěvek od Qestament »

Koukám, že mám zrovna to štěstí a taky dnes poslouchám pana Zelenku, kterému bych chtěl zároveň poděkovat a popřát mu hodně síly a odhodlání oponovat různým nepodloženým a zcela smyšleným názorům některých posluchačů. Uvedenou knihu panem Michalem mám rozečtenou a když si to spáruju s tématem Zeitgeist, tak je jasně vidět, že pan paja ji nečetl a dle toho, jak se vyjadřuje i v dalších pořadech, bych si i dovolil říct, že kritizuje snad úplně všechno a všechny. Jeden by si myslel, že se v tom vyžívá.

Pane Zelenko děkuji a pokračujte v čemkoli, o čem si myslíte, že má smysl.
Zmrdobijec odhalující a poukazující na nekompetenci, neschopnost, pokrytectví, alibismus a stupiditu jednotlivců a lidské společnosti jako takové. ;)
Jan.B.D.
Nový diskutér
Nový diskutér

Příspěvek od Jan.B.D. »

Dobrý večer,
velmi děkuji za pořady s M. Zelenkou, které si stahuji a poslouchám při práci.

Jinak jsem trochu skeptický k iniciativám, které chtějí vnější změnu systému či společnosti, aniž by proběhla změna vnitřní u každého jednotlivce (transformace, probuzení). Trochu mi to připomíná situaci špatného či vnitřně nezralého šéfa, který chce pořád dělat změny ve firmě (společnosti). Neustále a nespokojený mění dokola svoje zaměstance (volba politiků a stran) a vyžaduje od nich změny. Sám však zůstává stranou, je vnitřně pasivní a vyžaduje výkon nebo řešení jen po lidech okolo. Nevidí tak, že největší problém či brzou je on sám.

To je jen takový postřeh. Proto jsem rád, vaše pořady směřují dovnitř.
Velké díky a hodně zdaru při práci.
Jan B.
Zdenek Chvojka
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Příspěvek od Zdenek Chvojka »

Pěkné znázornění a přístup p.Jan B.D.
Zdenek Chvojka
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Příspěvek od Zdenek Chvojka »

Pořad s Miroslavem Zelenkou moderovaný p.Hlávkou, který občas dovolí i svému hostu dokončit myšlenku :) Toto je má reakce na dnešní pořad. Pane Hlávka vážím si vás za to že jste dal energii a tvar internetovému rádiu SV. Ano, nepotřebujeme profesionální moderátory ale bylo by na čase udělat po téměř dvou letech alespoň malý krok ke kultivovanosti a nechat prostor svému hostu, kterého si pozvete. Děkuji
Qestament
Řadový diskutér
Řadový diskutér
Uživatelský avatar

Příspěvek od Qestament »

Ten mele furt a do všeho, nezmění se ani po letech. :D Jo kdyby dokončit myšlenku. :D
Zmrdobijec odhalující a poukazující na nekompetenci, neschopnost, pokrytectví, alibismus a stupiditu jednotlivců a lidské společnosti jako takové. ;)
Pavel Hlávka
Nový diskutér
Nový diskutér

Příspěvek od Pavel Hlávka »

Díky pánové za kritiku, upřímně! někdy je to fakt těžké, ale u M.Zelenky s tím asi problém nebude...budu se snažit do toho moc nekecat.
Víte, málo kdo si ale uvědomuje, že my, kteří děláme vysílání jsme často i v jiné roli, než moderátora. Zkuste i tento nový přístup občas pochopit...prostě rádo SVCS se nedrží zavedených šablon skoro v ničem.
Pavel Hlávka, vedoucí projektu a moderátor nezávislého rádia Svobodný vysílač CS.
Zamčeno

Zpět na „Otázky posluchačů na jednotlivá konkrétní studia či pořady“