Zavádění záporných úroků aneb okrádání i těch bohatších?

Ostatní témata nepatřící nebo jinak či nijak nesouvisející s uvedenými kategoriemi (otevřená diskuse).
Tato podkategorie slouží názorovým diskusím libovolného charakteru - nemusí být striktně moderována.
Pravidla fóra
Než cokoli napíšete, prosíme, prostudujte si zdejší stručnou (N)etiketu (přímý odkaz ZDE), na jejíž neznalost nebude brán při případném řešení problému zřetel. Děkujeme. Tým interForum.cz
Zamčeno
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

Vážení klienti,

dovolujeme si Vám oznámit, že s účinností od 17. 12. 2015 dochází ke změně Nabídky účtů a sazebníku úroků pro fyzické a právnické osoby. Předmětem změny je zavedení záporného úroku ze zůstatku převyšujícího ke dni 31. 12. v roce částku 100 milionů Kč a zároveň převyšující průměrný roční zůstatek klienta. Zůstatek je počítán v součtu přes všechny účty klienta, přičemž pro účely přepočtu cizí měny do měny limitu v CZK bude použit aktuální kurz České národní banky.

Nabídka účtů a sazebník úroků pro fyzické osoby – ZDE
Nabídka účtů a sazebník úroků pro právnické osoby - ZDE

Váš tým klientské podpory
Tato zpráva mi dorazila 17.12.2015 pod menu Moje zprávy ve Fio bance. Tedy tím chce banka říci, že zaváděním záporných úroků začíná okrádat bohatší?
Petr_NJ
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Příspěvek od Petr_NJ »

Martin Böhm píše:Předmětem změny je zavedení záporného úroku ze zůstatku převyšujícího ke dni 31. 12. v roce částku 100 milionů Kč a zároveň převyšující průměrný roční zůstatek klienta. Zůstatek je počítán v součtu přes všechny účty klienta....
No je to tak mazaně napsané, že vůbec není jasné zda to platí jen pro ty co mají zbytečných 100 melounů na kontě či všechny lidi, co mají :
převyšující průměrný roční zůstatek klienta
Jinak by fungovaly dva zůstatky nějaký pro těch 100 melounů a pak ten průměrný ze všech účtů. Resp. za jakých okolností lze mít na jednom z účtů zůstatek převyšující zároveň ten průměrný, stanovený ze všech těch účtů ? Asi bude třeba mít v případě více účtů nejlépe stejnou výši a v případě jen jednoho, pak jakékoliv navýšení ročního průměru oproti dnešní konstantě znamená, že si prostě banka od teď vezme to co si prací uspoříte navíc na horší roky. Evidentně se v té formulaci schovává nějaká větší sviňárna na první pohled zakrytá.

Ta spojka "a zároveň" je dosti fikaná. Průměrný roční zůstatek ze všech účtů klienta je tedy nějaká aktuální výše, vy výhodě jsou tedy ti, kteří ji měli aktuálně dosti vysokou, ví že tam ty melouny i dál budou chodit a zároveň o této záludnosti věděli dopředu. Všichni ostatní vlastně při jakémkoliv nárustu prostředku na účtu od současné průměrné výše (počítáno za rok) budou takto penalizováni kvůli té velmi podivné stanovené průměrné hranici.

No vypadá to jako snaha donutit populaci konzumovat utrácením volných peněz.....no chce to více info k tomu jak to nařízení bude realizováno a chápano. Pokud je to mířeno oprvadu jen ty za vodou, bude zajímvé sledovat jaký fígl si ti za vodou už vymysleli, aby se to pro oči normálně vydělávající populace nějak neviditelně obešlo
Zamčeno

Zpět na „Názorové a případné ostatní diskuse, které se jinam nehodí“