Čína zahájí éru ekologické civilizace

Etické a morální hodnoty; rozhodovací procesy; společenské, (a)politické a právní předchozí, současné a event. budoucíí socio-ekonomické modely, resp. organizace společnosti - východiska, řešení a možné alternativy.
Tato podkategorie slouží názorovým diskusím libovolného charakteru - nemusí být striktně moderována.
Zamčeno
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

Komunistická strana Čínské lidové republiky hodlá vyzvat na plenárním zasedání v Pekingu k novému typu ekonomického růstu v zemi a zahájit tak éru tak zvané ekologické civilizace, sdělil agentuře Sputnik bývalý poradce ministerstva ochrany životního prostředí Číny Laurence Brahm.

„Prioritou pořadu jednání bude zlepšení životního prostředí nejen z estetických důvodů, ale za účelem potravinové bezpečnosti jako národní priority, má to zahrnovat radikální reformy zaměřené na regenerační politiku: rozvoj obnovitelné a efektivní energetiky a tak zvaných inteligentních měst," řekl spolubesedník agentury.

Podle expertova mínění má být schválena směrnice na rozvoj na základě potřeb společnosti a životního prostředí a nikoli na základě dat HDP. Podle Brahma, čínská komunistická strana hodlá prosazovat nové hodnoty zachování a nikoli spotřeby.

Kromě toho, míní expert, Peking představí své přístupy k realizaci Rámcové konvence OSN o změnách klimatu a také vlastní kroky související s masovým přechodem k systému obnovitelných zdrojů energie.

„Tento systém bude podpořen státními subvencemi a úvěrovou a finanční politikou stimulování byznysu tímto směrem," zdůraznil expert.

Zdroj článku: http://cz.sputniknews.com/svet/20151027 ... e-era.html
Radek

Příspěvek od Radek »

Vzhledem ke kritické situaci v čínských městech ohledně smogu a jak se již ukazuje, nemožnosti dalšího růstu této druhé největší "ekonomiky" světa, stejně jako ekonomiky globální, lze předpokládat, že by takové řešení mohlo Čínu napadnout...http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonom ... ropy-a-usa
Qestament
Řadový diskutér
Řadový diskutér
Uživatelský avatar

Příspěvek od Qestament »

To je ale divný... Kakal nedávno řekl, že všechny sekty jsou letadla a pyramidy. Co je ale náš systém, když vykazuje naprosto stejný znaky? Když všechny prachy jdou jenom k těm nejbohatším? Nejsme jenom tak náhodou taky součástí jedný takový, ale obrovský, sekty? :D

Jinak to, co Čína vymejšlí, je nějak nápadně podobný zdrojový ekonomice, se kterou seznamuje Zeitgeist.
Zmrdobijec odhalující a poukazující na nekompetenci, neschopnost, pokrytectví, alibismus a stupiditu jednotlivců a lidské společnosti jako takové. ;)
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

Tak on původní cíl komunismu nebyl socialismus, ve který to přerostlo, ale v podstatě to, k čemu Čína směřuje.
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
Zamčeno

Zpět na „Hodnoty a společenské systémy“