Záznamy pořadů

Prostor pro věcné otázky a odpovědi týkající se rádia Svobodný vysílač CS jako celku.
Tato podkategorie slouží výhradně k pokládání věcných dotazů - pro názory použijte sekci Názorové diskuse.
Pravidla fóra
Než cokoli napíšete, prosíme, prostudujte si zdejší stručnou (N)etiketu (přímý odkaz ZDE), na jejíž neznalost nebude brán při případném řešení problému zřetel. Děkujeme. Tým interForum.cz
Zamčeno
Jiří Nedavaška
Nový diskutér
Nový diskutér

Příspěvek od Jiří Nedavaška »

Dobrý den,
rád bych se zeptal jestli existují ke stažení některé vaše pořady.
Konkrétně třeba dnes 27.9.15 po 13 hodině jste vysílali ukázky z historických z hlasových záznamů po bombardování na konci 2 světové války. Neslyšel jsem to celé a myslím, že by bylo dobré to i sdílet a rozšířit mezi lidi. Dodnes jsem nevěděl, že takové záznamy existují.
Už mě štve jak mě pořád někdo oblbuje. A já Debil jsem jim docela věřil i když jsem někdy pochyboval, ale vaše rádio konečně mluví o věcech tak jak jsou a ne jak se komu hodí aby mohl okrádat lidi.
Děkuji předem za odpověď
Michal Mauser
Vykázaný uživatel
Vykázaný uživatel

Příspěvek od Michal Mauser »

Nemohu mluvit za jednotlivá studia, ale záznamy jsou většinou druhý den nahrané. Najdete je přímo v programu, jako odkaz na záznam nebo v sekci archiv.
Jiří Nedavaška
Nový diskutér
Nový diskutér

Příspěvek od Jiří Nedavaška »

Děkuji za odpověď
Tak to tam asi bude zítra. Dnes to tam není. Ono asi nejde ukládat všechno. Kdyby aspoň ty ukázky těch historických záznamů byli. Pokud jsou uložené někde zvlášť tak bych prosil o odkaz kde. Děkuji
joschua
Nový diskutér
Nový diskutér

Příspěvek od joschua »

Dobrý den,
v týdnu měl být odvysílán pořad s pane Petrem - insidrem z Austrálie, bohužel jsem byl mimo a nevím jestli proběhl a když ano proč ještě není v archívu. Děkuji Josef
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

Hezký den,

dotaz jsem přeposlal Pavlovi Hlávkovi co by zakladateli rádia. Měl by Vám zde odpovědět. Děkuji.

Edit 16.02.2016, 02:03:
Pavla Hlávku jsem kontaktoval 2x přes Skype a ačkoli zprávu četl, neodpověděl. Tolik k odpovědnosti, je mi líto, že momentálně nejsem schopen ani zprostředkovat odpověď. Jakmile se bude cítit lépe, snad odpoví. Ještě mu během dne pošlu mail a doručenku umístím zde do přílohy.

Edit 16.02.2016, 14:50:
Odeslán mail do Studia Plzeň, viz příloha.
Přílohy
Successful Mail Delivery Report.eml
(3.26 KiB) Staženo 866 x
Poslední pokus o kontakt ve věci dotazu na iF.eml
(1.01 KiB) Staženo 994 x
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

Přikládám reakci Pavla Hlávky z SVCS, jež v překladu z ní, že odpovědět na Váš dotaz nemá zájem. Přechod na kvantitativní formu jeho práce mne mrzí, nejsem schopen s tím žel nic udělat.
Přílohy
Re Poslední pokus o kontakt ve věci dotazu na iF.eml
(2.39 KiB) Staženo 816 x
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
josef
Nový diskutér
Nový diskutér

Příspěvek od josef »

Archiv pořadů je neustálý problém a jiné to asi již nebude. Pan Hlávka na to z vysoka s.... Zajímavé pořady s p. Doležalem, záznam nikde, to je vidět jak si jej váží!!!
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

Ač se mi to špatně píše, tak mnozí moderátoři nejen SVCS z vysoka s.... na více důležitých věcí, zejména pak právě na archiv(aci), protože takzvaně "na to nemají čas", což je jejich velmi častý a zároveň naprosto stupidní argument = docela obyčejná lež a lenost (pracují zejména kvantitativně), s čímž také souvisí například i (konkrétně v jejich případě především) ne/práce na interFóru, kde by měli tito informace šířit a umožňovat lidem efektivně diskutovat, neboť na sociálních sítích už za týden nikdo nic prakticky nenajde = ztráta času! Jinými slovy, dělají společensky potřebným a důležitým informacím takzvanou medvědí službu (o to více, když je na to opakovaně upozorňujeme a dobře to vědí), což jednoduše znamená, že co je rychle hotovo, je za nedlouho vlastně úplně na hovno. No a přesně na toto jsou ony sociální sítě stavěny a jejich provozovatelé spoléhají - dávají nám sice prostor pro informace a jejich sdílení, ovšem vše je velice brzy pryč, "zahrabáno kdesi v historii", a ještě nám vše mohou vymazat, což se rovněž děje a dělá z celé takové sítě nadmíru efektivní past na blbečky - na nás...

Což, což, což...

Vlastní archiv (na webu SVCS pořadů; na interFóru zpráv, odkazů na pořady a diskusí) má právě toto řešit, ovšem v době, kdy je pro moderátory přednější (rozumějme rychlejší) ono "honem honem další pořad" aneb kvantita před uložením a sdílením již odvysílaného aneb kvalita a umožnění efektivních diskusí, pak je něco velmi špatně. Všichni to vědí, zejména posluchači. Moderátoři jsou přesně díky této příčině zcela zbytečně propíráni a naprostým právem "souzeni", což skoro všude, kde bývám přítomen a přijde na SVCS řeč (konference, přednášky, ...), poslouchám. No a naši "mocipáni", díky této naší blbosti a nevzdělatelnosti, nemusí nijak zasahovat, poněvadž sami dobře vědí, že to není ani potřeba, neboť vše, co řekneme, se zase rychle ztratí. Nepracujeme efektivně, naopak. V tomto případě SVCS nepracuje efektivně a to je pojmenování TOHO konkrétního problému.

Příklady:
1. Posluchač: To rádio je na nic. Odvysílají si své a pak to nikde nenajdu, anebo mě nenechají přes svoje názory vůbec (do)mluvit...
2. Skupina: To rádio je na nic, on ten moderátor si kecá svoje, navíc v mém pořadu, a udělá ze mě úplnýho pitomce, všechno zazdí...
Nedomyšlené, povrchní, smutné. Je to škoda, ale evidentně ještě musejí někteří konkrétní pánové moderátoři dozrát. Hlavně, že dokáží poučovat ostatní.

Na druhou stranu pokud se nám něco nelíbí, můžeme zvednout svá pozadí a začít sami dělat věci jinak (možná lépe, možná hůře, hlavně ale nějak). Například já dávám, mimo jiné, k dispozici platformy, jež to "moci dělat lépe a efektivně" umožňují, viz právě třeba interFórum.cz a nově (ve zkušebním provozu) DuchDoby.cz, když už to nikdo jiný ne(u)dělá... Neříkám, že je iF a DD nějaká bomba, ale když opravdu nezačnu místo kecání sám u sebe, pak sám nemám právo si stěžovat! Sedněme si a zeptejte sami sebe, co jsme udělali kdy společensky prospěšného právě my?

Ovšem když už něco uděláme, setkáváme se s dalšími (nepochopitelnými) potížemi a překvapeními, se kterými se musíme nějak poprat, a těmi jsou populismus, pokrytectví a lenost. To je případ i propíraného SVCS, kde po tom, co jim vše vytvoříme a předáme, nechtějí používat ani to, a to ani když za ně uděláme úplně všechno - dáme jim to takzvaně pod nos. Když je na nové možnosti upozorníme, nadávají, jak chudáci nemohou pracovat, protože nemají peníze, nikdo nic neumí používat (přesněji nechtějí umět, protože jednodušší to už být ani nemůže) atd. A když jim ty peníze (např. posluchačské příspěvky) a prostor (např. interFórum) dáme, pak remcají a hledají další důvody, proč něco nejde. Důkaz - SVCS tady má rozvětvenou celou sekci pro své rádio - udělal jsem to celé za ně. A dělají co? Nic! Jen stále ten Facebook, odkecat si nějak své a jako hotovo. Že ale nejsou vlastní platformy využívány, protože si všichni tuze rádi hrají pouze na tom "svém" povrchním písečku, který nemají ani pořádně zabezpečen a může kdykoli lehnout (server, konektivita aj.), to je zase další věc. Takže je skutečně na každém z nás, jak se k věci postaví a co konkrétně bude chtít dělat a udělá.

Za mě tedy v tomto SVCS také palec dolu. Myšlenka a cíle hezké, provedení však zoufalé. Dalším důkazem jest nereagování posluchačům v jejich vlastním fóru, čili tam, kde tyto odpovědi zůstávají trvale dohledatelné na rozdíl od právě zmíněných sociálních sítí, kde za týden po zprávě ani pes neštěkne. A já abych, když se něco někde objeví, jim to neustále připomínal. Přitom stačí si na pouhé tři tahy myší zakliknout políčko "sledovat téma" a pak jde vše samo. Někdy se divím, že si mnozí lidé dokáží vůbec utřít zadek. Ach jo. :-?

Je mi líto, ale musím se k Vám, posluchačům SVCS, připojit. Máte totiž pravdu.
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
videafilosofie
Nový diskutér
Nový diskutér

Příspěvek od videafilosofie »

Nedaří se mi najít pořady o Teslovy na rádiu svbobodný vysílač. Našel jsem jen tohle: "Nikola Tesla muž který mohl změnit svět Martin Marcikán studio Kadaň" ale nemůžu najít pokračování nebo je možné odkázat na další info v češtině. Zajímá mě volná enerigie atd..
Martin Marcikán
Rádio SVCS
Rádio SVCS

Příspěvek od Martin Marcikán »

Dobrý den, toť odkaz na pořad.

http://www.svobodny-vysilac.cz/?p=416,

A doporučím dokumenty na Youtube i uloz.to. Pán blesků

https://www.youtube.com/watch?v=Z9xarISvJxE

https://www.youtube.com/watch?v=FWUL2uXvRW4

zde odkaz přímo na stránky, žel v angličtině.

https://hopegirl2012.wordpress.com/

Je těžké sehnat něco relevantního. Zaměřme se na sebe a nejbližší okolí, ukažme sami jinou cestu.

Doporučím Project Venus a Jacque Fresco a také dokument Future by design.

Když něco seženete sám, dejte vědět.
Zamčeno

Zpět na „Otázky posluchačů vyžadující odpovědi provozovatele rádia“