Příspěvekod Annabellee » 14.07.2017, 02:56
Dobrý den ve spolek.
Už je to docela dlouho, co jsem se neozvala, protože mi to bylo a stále je "tak nějak" trapné. Je mi líto, že jste mě nepřijali mezi sebe, ale chápu to. Kdybych si před registrací na toto fórum přečetla seznam členů a počet jejich příspěvků, možná mohlo být všechno jinak, protože bych se v žádném případě nezaregistrovala jako žena. Rozumím tomu, co jsou pánské kluby a ryze mužská společenství. Existují od nepaměti a mají svůj historický a sociologický význam. Nejsem feministka, abych opomijela význam rozdělení rolí muže a ženy ve společnosti, který je sice s postupným vývojem především v pracovní sféře méně a méně významný, ale je zde stále. Značně zjednodušeně by se dalo říct, že žena má na starost fungování rodiny a muž fungování společnosti. Existují výjimky samozřejmě, ale ve své podstatě je rozdělení rolí dané přírodou přes veškerý společenský vývoj v posledních cca.100 letech směřující ke sjednocení rolí pořád v nás. Žena je z pochopitelných důvodů ve společenství mužů vzájemně něco sdílejících a na něčem důležitém pracujících vetřelcem. Když jen poslouchá a nevměšuje se, může být ještě tolerována. Ale Bůh ji chraň, otevře-li ústa. Je úplně jedno, zda si dovolí otevřeně kritizovat a zesměšňovat jejich dílo nebo k němu jen velmi něžně a opatrně přiložit pomocnou a sdílející ruku. Je to bráno jako nedostatek úcty a důvěry k jejich schopnostem. Aby jste mě, pánové, dobře chápali- nesnažím si z vás utahovat ani si nemyslím, že takové vaše pocity většinou ostatně probíhající na nevědomé úrovni jsou špatné nebo nepřirozené. Beru fakta taková, jaká jsou a to i tehdy, nejsou-li si jich někteří lidé vědomi. Stejně jako lidská fyziologie funguje na bázi určitých pravidel, mají svá pravidla i psychické procesy.
Abych to ukončila - hluboce se vám všem omlouvám, velmi si vás vážím a vůbec o vaší práci nepochybuju.Nepřispívala jsem, abych se předváděla nebo si dokazovala svou inteligenci a pravdu, nechci s nikym soutěžit, je mi jedno, jakého jsem pohlaví, nevadí mi, když si někdo mé myšlenky přivlastní-budu spiš ráda, že dojdou svého uplatnění. Jediné, oč mi jde, je moci s vami své myšlenky sdílet a budu velmi vděčná za vstřícný přístup. Na rovinu - mé zkušenosti jsou neuvěřitelné a neni hovna, v němž bych se nevyválela. Pišu o věcech, které jsou podloženy studiem, vlastní zkušeností a mnoha lety přemýšlení a logických vývodů,intuicí i bytostným přesvědčením. Sdílím je s čistou duší, úmysly i svědomim.