Archiv pořadů a vyhledávání v něm

Tato podkategorie slouží výhradně k pokládání věcných dotazů - pro názory použijte sekci Názorové diskuse.
Pravidla fóra
Než cokoli napíšete, prosíme, prostudujte si zdejší stručnou (N)etiketu (přímý odkaz ZDE), na jejíž neznalost nebude brán při případném řešení problému zřetel. Děkujeme. Tým interForum.cz
Zamčeno
videafilosofie
Nový diskutér
Nový diskutér

Příspěvek od videafilosofie »

Možná by bylo fajn aby byla možnost hledat v obsahu pořadů. Chybí vyhledávač. ideálně fulltext (v tom případě by byl nutný asi přepis) nebo alespoň v metainformacích (popiscích a antoacích) alespoň něco na způsob http://hledani.rozhlas.cz/iRadio
Michal Mauser
Vykázaný uživatel
Vykázaný uživatel

Příspěvek od Michal Mauser »

Zkuste prosím udat příklad třeba na Volníku, co byste do vyhledávání zadával, pokud by se mělo jednat o popisky a anotace.
videafilosofie
Nový diskutér
Nový diskutér

Příspěvek od videafilosofie »

Třeba, hosté o čem daný díl je (čí se zabývá), jaký díl to je. datum...
Například anotace: volník debata číslo 3 s hosty bla bla - systém elektronické měny s artirbuty integrující základní příjem. Tato část debat se zabývá zahraniční politikou, migranty, poplatky - daněmi.. :)

Asi tak zhruba.. Ale anotace není ideální. Byl by lepší kompletní přepis nebo nějaká služba která umožňuje analyzovat hlasový obsah a hledat v tom.

Nevím co umí třeba tohle: https://talktyper.com/
Ale určitě by to chtělo zautomatizovat. Dřív jsem to někde na webu viděl, ale teď se mi to nepovedlo najít.
Michal Mauser
Vykázaný uživatel
Vykázaný uživatel

Příspěvek od Michal Mauser »

Text anotace samozřejmě přidávat lze, ale je to věc studií (které to nedělají). Vyhledávat v nich potom lze googlem, pokročilým vyhledáváním s vyplněným webem. My v Hnutí jsme proto každý náš pořad umístili na náš web do kategorie a doplníme postupně témata pořadů. Na webu SVCS jsou přístupné kategorie podle studií a tématiky pořadů, které byly konečně opraveny do nějaké funkční podoby, za což musím Vysílač pochválit.

Co se týče analýzy hlasu, tak nic takového nemáme. Samozřejmě, že třeba taková Technická univerzita v Liberci už má dlouhé roky takovéto nástroje k dipozici a stále na nich pracuje. Slouží však samozřejmě (pokud se něco nezměnilo) výhradně komerčním zájmům.
videafilosofie
Nový diskutér
Nový diskutér

Příspěvek od videafilosofie »

Takže nejlepší způsob jak prohledávat obsah pořádů je dát do vyhledávače který podporuje "site" toto: hledané slovo site:svobodny-vysilac.cz
Ale stejně se strašně špatně hledá v archivu a obsahu rádia.. :(
Sámo Vladimír
Nový diskutér
Nový diskutér
Uživatelský avatar

Příspěvek od Sámo Vladimír »

videafilosofie píše:Možná by bylo fajn aby byla možnost hledat v obsahu pořadů. Chybí vyhledávač. ideálně fulltext (v tom případě by byl nutný asi přepis) nebo alespoň v metainformacích (popiscích a antoacích) alespoň něco na způsob http://hledani.rozhlas.cz/iRadio
Tak jsem si to zde prošel
a připadá mi důležité dát posluchačům ten vyhledávač :-)

Vyhledávač pro Svobodný vysílač CS
Svobodný vysílač CS dne 9.2.2019 slaví 5 let svého vzniku.
Posluchači a zároveň přátelé Svobodného vysílače CS dostali k tomuto výročí praktický
dárek v podobě vyhledávače pořadů na webu oblíbeného internetového rádia
https://cse.google.com/cse?cx=005095152 ... xfsjlvu27m
S úctou k předkům a bohům našim
Sámo Vladimír
z Žimrovické skály
https://samovladimir.wordpress.com/
Petr75
Nový diskutér
Nový diskutér

Příspěvek od Petr75 »

Zdravím všechny, chtěl bych také trochu přispět ke snadnějšímu vyhledávání v obsahu pořadů. Tak jsem zpracoval své podrobné poznámky z poslechu pořadů Absolutně neuvěřitelné od J. Chvátala a dal to na blog http://www.matrix.estranky.cz/clanky/ab ... telne.html.
Michal Mauser
Vykázaný uživatel
Vykázaný uživatel

Příspěvek od Michal Mauser »

Toto by bylo ideální dodat přímo do archivu k jednotlivým pořadům a možná i na youtube jako poznámky k videím. Pokud máte po takové práci ještě energii, tak zkuste kontaktovat Pavla Hlávku emailem. Bohužel momentálně nevidím způsob, jak to tam dostat hromadně najednou.
Petr75
Nový diskutér
Nový diskutér

Příspěvek od Petr75 »

Ano, ty obsahy by bylo ideální dát přímo k pořadům. Energie by na to byla. Pokud by mi byla dána možnost, tak to tam překopíruji. Pavlu Hlávkovi už jsem psal základní informace o tom blogu před měsícem, ale zatím bez reakce. Psal jsem i panu Chvátalovi, ale s podobným výsledkem. Takže zatím nevím, jestli to mám vůbec schválené zveřejňovat. Musel bych se s nimi domluvit asi telefonicky.
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

Pokud mohu něco doporučit, tak s Pavlem Hlávkou když něco, tak skutečně pouze napřímo telefonicky či osobně. On totiž jinak "nestíhá"...
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
Zamčeno

Zpět na „Webové stránky, stream, fórum, sociální sítě a další publikační prostor“